Een lang leven voor uw classic car

Als liefhebber van klassieke auto’s vind je het uiteraard erg belangrijk dat er goed onderhoud wordt gepleegd aan jouw klassieker. Je wilt natuurlijk dat deze auto nog een tijdje meegaat. Regelmatig onderhoud aan de motor, banden en remmerij is vanzelfsprekend, maar ook de versnellingsbak heeft onderhoud nodig.

Standaard oliën bieden niet de juiste bescherming die jouw klassieker nodig heeft. De samenstelling van deze producten en de eisen waaraan deze oliën moeten voldoen, passen niet bij de specifieke eigenschappen van oudere motoren en versnellingsbakken. 

De ‘Historical Vehicles Range’ van Motul is speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van jouw klassieker. Er worden in deze oliën moderne technieken ingezet die passen bij de versnellingsbak van klassieke auto’s en daarnaast zorgen ze ervoor dat de oldtimers nog lang mee kunnen. 

Er zijn vele verschillende soorten versnellingsbakoliën voor zowel handgeschakelde versnellingsbakken als automaatbakken. Ook is er nagedacht over het gebruik van klassieke auto’s. Zo zijn er oliën voor klassieke auto’s die langere periodes stilstaan en voornamelijk worden ingezet voor plezierritjes.

Ook zijn er oliën speciaal voor de klassieke auto’s die worden gebruikt in competitieverband en waar juist veel gevraagd wordt van de auto.    

Dat is juist waar vaak het probleem zit. Doordat er zoveel verschillende soorten oliën zijn, ziet men door de bomen het bos niet meer. Daarnaast heeft niet iedere autogarage de juiste kennis in huis van de verschillende oliën. Dat is jammer, want dat kan snellere slijtage van jouw auto betekenen en dat wil je natuurlijk voorkomen!  

Olieservice Zuid is gespecialiseerd in het gebruik van olie in klassieke auto’s en weet precies welke olie geschikt is voor ieder type en model. Wij weten dat het jouw primaire doel is om gewoon te genieten van uw classic car. Uiteraard delen wij hierover graag al onze kennis met je, want waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Wij zien het als een service, om jou te helpen jouw klassieker te onderhouden. Dat is waar wij van genieten!

Meer weten?

Wil je meer weten over de manier waarop Olieservice Zuid en Rapid Specialty jou en je bedrijf verder kunnen helpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op, we staan je graag te woord.