Heavy duty

Motul – olie en smeermiddelen voor vrachtwagens (Heavy Duty)

Zware vrachtwagens krijgen vaker onderhoud dan personenwagens. Het karakter van een vrachtwagenmotor vraagt ook om een andere aanpak, en andere smeermiddelen. De trekkracht is bijvoorbeeld een stuk belangrijker, de motoren zijn groter en opereren bij een lager toerental. Ook gelden er andere eisen met betrekking tot de nabehandeling van uitlaatgassen. Om aan deze behoeften te voldoen, heeft Motul een speciale productlijn met olie voor vrachtwagens.

Waarom Motul?

Motul heeft ruim 160 jaar ervaring met de productie van hoogwaardige oliën. Ze zien als geen ander het belang van de specifieke eisen die gelden voor het gebruik in zware vrachtwagens. Motul levert voor heavy duty-gebruik onder andere de volgende productcategorieën:

  • Smeermiddelen voor de motor
  • Transmissievloeistoffen
  • Vetten
  • Koelmiddelen
  • Hydraulische vloeistoffen

 

De producten van Motul hebben veel fabriekshomologaties, zodat de juiste specificatie altijd gegarandeerd kan worden.

Maak gebruik van onze kennis

Vergelijkbaar met de industriesector, is het in de transportsector van groot belang dat de machines goed functioneren. Elk uur dat een vrachtwagen met pech stilstaat, kost tenslotte geld. Om dit tot een minimum te beperken, is preventief onderhoud noodzakelijk.

Vanwege de jarenlange ervaring van Olieservice Zuid, kunnen we veel problemen al aan zien komen voordat ze ontstaan. We kunnen bijvoorbeeld ook een motorolie-analyse uitvoeren, om de inwendige staat van de motor te controleren. En met de additieven van Rapid Specialty en de producten van Motul, voorzien we je van de juiste oplossing. Altijd op maat.

Neem contact met ons op om te ontdekken wat we precies voor je kunnen betekenen.