Motultech

Hoogwaardige industriële smeermiddelen

MotulTech is een divisie van de Motul-groep. MotulTech ontwikkelt, produceert en verkoopt industriële smeermiddelen voor de bewerking en verwerking van metalen, evenals de hoogwaardige smering van industriële apparatuur.

Vanaf het allereerste moment dat een onderdeel in de gietmachine wordt gegoten, tot het moment dat het wordt verwerkt in een geavanceerde computergestuurde machine, pakt de expertise van Motul industriële beperkingen aan met grote vakkundigheid en innovatieve oplossingen.

MotulTech

MotulTech is een divisie van de Motul-groep, een internationaal bekende Franse high-performance smeermiddelenproducent sinds 1853. MotulTech ontwikkelt, produceert en verkoopt geavanceerde industriële smeermiddelen voor de bewerking en vervorming van metalen, evenals de high-performance smering van uiteenlopende industriële apparatuur. MotulTech is wereldbreed aanwezig met zijn producten en diensten, evenals de productie en R&D.

Mechanische Industrie

De mechanische industrie omvat een groot aantal toepassingen van metaalbewerking, zoals vervorming en oppervlakte- en warmtebehandelingen. De verschillende machines die in deze processen worden gebruikt vereisen:

  • Efficiënte industriële smeermiddelen om de productiviteit en kwaliteit van de onderdelen te kunnen leveren die door klanten zoals autofabrikanten of toeleveranciers worden verwacht
  • Betrouwbare industriële smeermiddelen voor onderhoud en beweging om de machines gedurende de hele productietijd in perfecte conditie te houden

Cement- en betonindustrie

De cement- en betonindustrie kent een aantal van de zwaarste bedrijfsomstandigheden op de industriële markt, waaronder zware belasting en extreme temperaturen. De productie van bouwmaterialen is een proces wat 24/7 doorgaat. Daardoor zijn componenten als lagers, tandwielen, molens en perswalsen onophoudelijk onderhevig aan slijtage. Het gebruik van verkeerde industriële smeermiddelen kan leiden tot uitval van componenten en in het ergste geval productiestilstand. De industriële smeermiddelen van MotulTech garanderen oliën en vetten van hoge kwaliteit om de productiviteit te verbeteren en ongeplande stilstand te voorkomen.

Metaalindustrie

Gieterijen, metaal- en staalfabrieken hebben te maken met zeer hoge investeringskosten. De investeringen worden terugverdiend als de productie zonder onderbrekingen verloopt, waarbij elke stilstand directe impact heeft op de omzet. Van machineonderdelen wordt verwacht dat ze lange tijd betrouwbaar draaien. De componenten en smeermiddelen zijn onderhevig aan hoge temperaturen, zware belasting, water en stoom. Om ervoor te zorgen dat de investeringen zich terugbetalen, heeft MotulTech speciale industriële smeermiddelen voor het gehele staalproductieproces. Slijtage wordt op betrouwbare wijze verminderd, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Automotive

Industriële smeermiddelen zijn cruciaal voor de productie-efficiëntie. Motul begrijpt het belang van innovaties om productprestaties te verbeteren. Door de smeermiddelen af te stemmen op de behoeften, wordt een echt verschil gemaakt voor het hele bedrijf. De technologische toonaangevende automotive en industriële smeermiddelen helpen om kosten van het proces en apparatuur te verlagen en om productieprestaties te verbeteren.

  • Verbeterde bescherming
  • Langere levensduur van olie en apparatuur
  • Verbeterde efficiëntie

Plastic productie

Door de huidige kunststofproductieprocessen veroorzaken hoge druk en temperaturen veel belasting op de machines. Het is belangrijk dat de installaties betrouwbaar draaien gedurende een groot aantal productiecycli. Daarom heeft MotulTech een breed scala aan producten voor de smering van spuitgietmachines – van hydraulische en tandwieloliën tot hoogwaardige vetten. Na het aanbrengen van deze industriële smeermiddelen is er minder onderhoud nodig waardoor er meer tijd overblijft voor productie.

Voedselindustrie

MotulTech heeft een volledig assortiment hoogwaardige NSF H1-smeermiddelen voor alle takken binnen de voedselverwerking en verpakkingsindustrie, zoals bakkerijen, drankproducenten, zuivelfabrikanten, slagers. De industriële smeermiddelen zijn geschikt voor alle componenten en machines, zoals lagers, kettingen, tandwielen, compressoren, kleppen en fittingen in mixers, afvullijnen, wikkelmachines en nog veel meer.