Motul lanceert classic motorolie voor youngtimers

Motul lanceert twee nieuwe Motul Classic-producten: CLASSIC EIGHTIES 10W-40 & CLASSIC NINETIES 10W-30

De twee motoroliën zijn bedoeld voor liefhebbers van klassieke auto’s die tussen 1970-2000 zijn gebouwd 

Motul was een van de eerste merken die in 2008 een speciaal Classic-olieassortiment lanceerde. Deze speciale producten zijn speciaal ontwikkeld voor de behoeften van oude motoren, van vooroorlogse auto’s tot youngtimers. Naast smeermiddelen, omvat het Classic-assortiment ook koelmiddelen, reinigingsmiddelen en verzorgingsproducten die zijn ontworpen voor het onderhoud en de verzorging van deze speciale voertuigen.

Youngtimers zijn de toekomst

Auto’s met een bouwjaar tussen 1970-2000 worden, door de relatief lage investeringswaarde, steeds aantrekkelijker om te verzamelen. De markt telt bijna 10 miljoen van deze auto’s, dus dit was hét moment voor Motul om de Classic-reeks uit te breiden om ervoor te zorgen dat deze auto’s de weg weer op kunnen.

De technologie van vandaag voor klassiekers van gisteren

Motul’s eindeloze zoektocht naar innovatie en passie voor prestaties heeft nu geleid tot de ontwikkeling van twee motoroliën die ongeëvenaarde bescherming en uitstekende functionaliteit bieden voor klassieke en vintage motoren. Classic EIGHTIES 10W-40 en CLASSIC NINETIES 10W-30 zijn semisynthetische multigrade motoroliën die speciaal zijn ontworpen voor youngtimers uit 1970-1990. Deze zijn vaak uitgerust met 4-taktmotoren op benzine of diesel, natuurlijk aangezogen, supercharged of turbocharged met injectie of carburateur.

De semisynthetische formules hebben een hoog zinkgehalte (ZDDP) voor bescherming en Molybdeen voor prestaties. De unieke formule, versterkt met synthetische basisoliën, biedt uitstekende koudevloei-eigenschappen om motorslijtage tijdens het opstarten te voorkomen. Het unieke additievenpakket biedt ook uitstekende langdurige opslagbescherming voor als de auto lange periodes stilstaat.

Over Motul

Olieservice Zuid is officieel importeur van de oliën van Motul en is dé plek waar hoogwaardige smeermiddelen, additieven en technische kennis samenkomen.

Het Franse bedrijf Motul produceert al meer dan 160 jaar hoogwaardige motoroliën voor de automotive en industrie. Het uitgangspunt is dat ze met hun producten de klant optimaal willen ondersteunen. En dat sluit perfect aan bij de doelstellingen van Olieservice Zuid.

 

Binnenkort zijn de oliën bij ons te verkrijgen. Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw adviseur.

Meer weten?

Wil je meer weten over de manier waarop Olieservice Zuid en Rapid Specialty jou en je bedrijf verder kunnen helpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op, we staan je graag te woord.