Want ook uw automaat wil af en toe verse olie

Iedereen weet wel dat automaat olie verversen op regelmatige basis belangrijk is. Bij het onderhoud van de auto wordt de versnellingsbak vaak vergeten. Omdat men geen problemen heeft met schakelen, wordt de noodzaak van automaat olie verversen niet altijd ingezien. Problemen kunnen echter beter voorkomen worden dan gerepareerd. Het verversen van de olie in de automatische versnellingsbak is dan ook vooral nuttig als preventief onderhoud.

Probleemloos schakelen

Zodra de versnellingsbak slecht schakelgedrag vertoont, is het eigenlijk al te laat. Een bonkend geluid of het overslaan van de versnelling zijn problemen die kunnen ontstaan als gevolg van opgehoopt vuil in het mechanisme. Door invloeden van vuil en water kan de olie gaan oxideren. De kwaliteit van de olie gaat achteruit, waardoor ook de smerende werking afneemt. Er ontstaan schakelproblemen die u liever niet constateert tijdens het rijden. Opgehoopte vuilresten worden met een verversing met MotulEVO 100% verwijderd. De wrijving in het mechanisme wordt minder en de automatische versnellingsbak loopt weer soepel.

Veilig en verantwoord rijden

Goed schakelen maakt het rijden makkelijk en geeft u meer rijcomfort. De versnellingsbak is een cruciaal onderdeel in alle auto’s. Net als het onderhoud van de motor is het dus belangrijk om de versnellingsbak goed te blijven onderhouden. De auto schakelt soepel en zal daardoor langer meegaan. Juist om problemen zoals een haperende versnellingsbak te voorkomen is het nodig om de olie in de automatische versnellingsbak tijdig te verversen. Het laatste wat u wilt is dat u midden op de weg problemen krijgt met schakelen. U wilt altijd veilig en verantwoord blijven rijden. Preventief automaat olie verversen is daarom raadzaam.

De voordelen op een rijtje:

  • Een langer leven van de automatische transmissie
  • Probleemloos en optimaal schakelen
  • Het voorkomen van vroegtijdige slijtage
  • Het voorkomen van onnodig hoge koste

MotulEVO: de eerste 100% complete verversings- en reinigingsbeurt

Olieservice Zuid maakt gebruik van hoogstaande smeermiddelen. Dit geldt ook voor de olie van automatische versnellingsbakken. Met een gewone verversing van de automatische versnellingsbakolie blijft er vaak meer dan de helft aan olie achter. Het is daardoor niet mogelijk om alle opgehoopte vuil en afzettingen te verwijderen waardoor problemen met schakelen blijven voortbestaan of snel weer terugkomen. MotulEVO biedt een bijzonder effectieve manier aan om de olie in de automatische versnellingsbak te verversen. Met behulp van de MotulEVO-spoelmachine, die wordt geleverd met een uitgebreid pakket aan service en ondersteuning. 

Zo wordt uw automatische versnellingsbak niet alleen goed gereinigd, maar wordt de olie ook automatisch 100% vernieuwd en worden hoge reparatiekosten in de toekomst voorkomen!

Veelgestelde vragen over automaat olie verversen

We raden aan om de olie tussen de 60.000 en 100.000 gereden kilometers te verversen, ook als dit levenslange olie betreft. Maak hierbij ook gelijk het filter en de magneet schoon.

Hoeveel en welke olie je nodig hebt voor je automaat is afhankelijk van het merk, type auto en soort motor. Via de Motul Oil Selector kun je gemakkelijk via jouw kenteken uitzoeken welke olie en hoeveel je nodig hebt.

Het spoelen van een automaatbak gebeurt met een lopende motor zodat de oude olie geleidelijk wordt vervangen door nieuwe olie. Terwijl de motor stationair draait, wordt er rustig door alle versnellingen geschakeld. Hierdoor komt de olie door de hele transmissie heen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de manier waarop Olieservice Zuid en Rapid Specialty jou en je bedrijf verder kunnen helpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op, we staan je graag te woord.