Service motorolie analyses

Motorolie Analyses

Een van de specialiteiten van Olieservice Zuid is de motorolie-analyse. Een goede motorolie analyse is dé manier om de levensduur van je auto te verlengen en is daarmee meer dan de moeite waard om uit te laten voeren. Een motorolie analyse kan zowel preventief worden ingezet om motorproblemen te voorkomen als dat het een middel is om te achterhalen waarom motorproblemen ontstaan zijn. Bij Olieservice Zuid ben je voor beiden aan het juiste adres.

Wat is motorolie-analyse?

Met behulp van geavanceerde apparatuur kan OSZ de ‘gezondheid’ van de gebruikte motorolie bepalen. Dit heeft enorme toegevoegde waarde bij de diagnose van problemen, en het helpt bij het geven van het juiste advies aan je klanten.

Met een motorolie-analyse komen we erachter of er sprake is van verontreinigingen in de olie, bijvoorbeeld of er brandstof bij de olie zit. We kijken onder andere naar de viscositeit en oxidatie van de olie. Aan de hand van de motorolie-analyse kunnen we ook een nauwkeurige inschatting maken van de inwendige staat van de motor.

Wat is motorolie-analyse?

Motorolie is hét levensmiddel van je motor, zonder de juiste hoeveelheid en de juiste olie rij je langzaam maar zeker je auto kapot. Als er bijvoorbeeld te weinig motorolie in de motor zit zal het koelsysteem steeds meer moeite hebben om de motor te koelen met allerlei problemen van dien. Bij olie dat te warm wordt zal de hoeveelheid motorolie beetje bij beetje verbranden. Zo verdwijnt er ongemerkt steeds meer motorolie uit het motorblok wat voor vele problemen kan zorgen.

Ook het maken van allemaal korte ritje zorgt ervoor dat de olie in je motor nooit lekker warm wordt en te veel vocht zal bevatten door condensatie. Condens in je motorolie is funest voor de kwaliteit en werking. Interne lekkages zoals in het koelvloeistof systeem of een lekkende injector van een benzine motor evenals een lekkende verstuiver in een diesel, kan tot grote motorschade leiden als dat in de motorolie terecht komt.

Voorkomen én genezen

Zoals gezegd is het mogelijk om een preventieve motorolie-analyse uit te laten voeren. Eigenlijk is dit de enige manier om inzicht te krijgen in de staat van een motor. Uit de motorolie is af te leiden of er sprake is van vervuiling of andere problemen in de motor. Met een preventieve motorolie-analyse voorkom je problemen en wordt de levensduur van de motor verlengd.

Motorolie-analyse kan ook goed gebruikt worden bij het diagnosticeren van motorproblemen. Aan de hand van de motorolie is het mogelijk te achterhalen wat er fout is gegaan, en wat de schade aan een motor heeft veroorzaakt. Zo pak je het probleem bij de kern aan en zorg je ervoor dat je klanten niet steeds met hetzelfde probleem terugkomen.

Unieke samenwerking

Wil je een motorolie-analyse laten uitvoeren, of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Meer weten?

Wil je meer weten over de manier waarop Olieservice Zuid en Rapid Specialty jou en je bedrijf verder kunnen helpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op, we staan je graag te woord.